Vad innebär VVS, rörläggeri och rörmokeri?

Det kan lätt uppstå viss förvirring när det kommer till VVS och rörläggeri eftersom termerna är utbytbara men ändå inte riktigt betyder samma sak. VVS är ett mer omfattande system än vad rörläggare arbetar med, så det är inte riktigt rätt att säga att det är samma sak. Däremot är rörläggare och rörmokare precis samma, dock är rörmokare det ord som används mest frekvent i dagligt tal. Om du letar efter en rörläggare och söker efter en på internet kan det dock vara så att det dyker upp en del VVS-montörer i dina sökresultat, bli då inte avskräckt eftersom VVS-montörer även är rörläggare! Det är bara ett annat namn och de har en lite mer omfattande utbildning är renodlade rörläggare.

Hur man hittar en bra rörläggare snabbt

Det är väldigt enkelt att hitta en bra rörläggare med hjälp av internet – det tar knappt en minut. Men jag tycker ändå att man skall lägga ungefär en kvart på att kika runt på vad som finns tillgängligt och inte bara välja första bästa – visst kan man ha tur och välja en riktigt bra rörläggare på första klicket. Men chansen ökar om man klickar sig runt på några olika hemsidor och bildar sig en liten uppfattning av branschen och marknaden. Som sagt är rörläggare och VVS-montör ibland samma sak så om det dyker upp många VVS-montörer när du söker, kolla igenom dem också! Dem erbjuder oftast precis samma tjänster som rörläggare och till ungefär samma priser.

Innan du bestämmer dig – kolla det här!

Så nu har du kikat runt på några olika VVS-firmor och rörläggare, men innan du bestämmer dig och bokar hos någon av dem. Kontrollera så att den du har siktet inställt på innehar F-skattsedel, arbetar med godkända försäkringsbolag och naturligtvis vill du ha kvittens på arbetet eftersom det är ett hantverk som påverkas av försäkringar om något skulle gå snett. Det kan även höja eller sänka värdet på din bostadsrätt om du har kvittens på rörläggeri-arbete som utförts eller inte. Allt detta har alla seriösa rörläggare och de kan nästan bli förnärmade om man frågar, men fråga ändå! Så att du är på den säkra sidan och inte råkar anlita någon bluffmakare.