Fem vägar till mer trafik på hemsidan

Har företaget lagt stora resurser på att bygga en hemsida men står nu utan besökare? Oavsett hur bra och snygg er hemsida är kommer nästan ingen hitta den av en ren slump. Ni kommer behöva satsa på att driva in trafiken på något sätt och här går vi igenom fem vanliga metoder.

  • Native och tidningsannonsering
  • Annonsering på sociala medier
  • Social selling
  • Google shopping
  • SEO

Tidningsannonsering

Annonsering är ett klassiskt sätt att väcka intresse för ens produkter och erbjudande. Fördelarna med att annonsera i digitala tidningar är att man kan länka direkt från annonsen till den egna hemsidan. På det sättet kan man både nå ut till en bred målgrupp och mäta effekterna genom att se hur många besökare varje tidningsannons ger.

Nativeannonsering

En nativeannons är en redaktionell annons som ska smälta in i tidningens material och kännas som en vanlig artikel. Ofta gör man någon form av intervju och fokuserar mer på att utbilda och inspirera än på att sälja. Native kan kombineras med SEO och sökmotoroptimering genom att skriva vissa sökord som tidningar rankar högt på och på det sättet få in ännu mer trafik till sin hemsida.

Annonsering på sociala medier

Med hjälp av sociala medier som exempelvis Facebook och Instagram kan man synas och driva trafik till sin hemsida. Fördelen med de här kanalerna är bland annat att du kan anpassa räckvidden utifrån din målgrupp. Du kan alltså välja vilka personer, åldersgrupper, intressen och liknande, som ska se ditt budskap.

Social selling

Social selling handlar om att använda sociala medier för att göra affärer. Genom att utbilda era anställda i att synas på sociala medier kan ni driva mer trafik till hemsidan. Om en anställd har många följer på exempelvis Linkedin och delar innehåll om ert företag kan det generera mer trafik och fler affärer.

Google shopping

Den som driver en webbshop bör använda sig av Google shopping. De bilderna som syns högst upp i Googles sökflöde är sponsrade annonser från olika e-handlare. Genom att betala per besökare som klickar på era bilder och kommer in i er webbutik kan ni få en stor grupp intresserade besökare till en förhållandevis låg kostnad.

SEO

Genom att använda er av SEO eller sökmotoroptimering kan ni få in många nya besökare och kunder till er webbsida. Några av sakerna ni bör tänka på för att lyckas med SEO är:

  • Skapa unika texter med innehåll som besökarna uppskattar
  • Bygg en tekniskt väl fungerande och snabb hemsida
  • Anpassa hemsidan så den fungerar bra för mobila användare. Google anser att mobilt användande ska prioriteras
  • Jobba får att få länkningar från andra hemsidor till er hemsida. Med många bra länkar kommer ni ranka högre på viktiga sökord och få mer trafik till hemsidan

Många faktorer påverkar SEO

Det finns ingen generell lösning som alltid fungerar när det kommer till sökoptimering. Google använder sig av hundratals olika faktorer för att bestämma vem som förtjänar att ranka högst på varje sökord.

För att lyckas behöva ni arbetar med många saker och framför allt göra det enkelt för Google och användarna att förstå vad ni har för information på varje webbsida.