När du ska anlita en firma för din taktvätt

Alla har inte möjligheten, kapaciteten eller helt enkelt lusten att genomföra sin egen taktvätt. Det finns många bra firmor på marknaden att välja bland som kan göra detta. Man vill då titta efter vissa saker så att man kan vara nöjd med den firma man anlitat. Att i förhand titta efter saker som gör att firman känns seriös, här ska vi gå igenom några av dessa saker.

Vad jobbar firman också med?
Om du ska anlita en firma för din taktvätt så se då till att skaffa en firma som kan tak. De ska gärna arbeta med andra saker än just taktvätt så som montage, takbyten, ytbehandling och takvård av andra slag. Det gör att man kan känna sig säker på att dom har erfarenheten som krävs för att du inte bara ska få ett snyggt tak igen efter din taktvätt utan också ett tak som kommer hålla längre.

Erfarenhet är viktigt
Kolla hur firman har jobbat med taktvätt genom de år dom funnits till, har dom utvecklat sina tekniker något eller jobbar som med samma gamla som då dom började? Detta ger ett gott tecken på om dom strävar mot att vara bäst eller faktiskt kanske inte bryr sig alls om att förbättras?

Kvalitét i jobbet
Be om att få se tidigare arbeten, många firmor tar före och efterkort på sina jobb och det kan vara skönt att få höra dom berätta om tidigare jobb. Hör också hur dom pratar om din taktvätt, du vill att den ska hålla en kvalité inte bara att den ska bli snabbt gjord.

Utbildning och utrustning för taktvätt
Det krävs en hel del utrustning och faktiskt mer utbildning är man kan tro. Fråga om deras bakgrunder och vad dom gått för väg genom det här med taktvätt. Det kan kännas skönt att anlita en firma till din taktvätt som har all den utrustning som behövs, om det är så att det till exempel behövs en skylift till ditt hus.

Arbetsmiljö
Seriösa företag som sysslar med taktvätt är både medlemmar i BAM som står för Bättre arbetsmiljö och SAM som står för Systematisk arbetsmiljö. Då vet man att firman är professionell och man behöver inte oroa sig för olyckor på grund av slarv när dom genomför din taktvätt.

Försäkringar och tillstånd
Självklart så är det basic att kolla så att firman du anlitar har F-skatt, detta är för din egen skull så att du inte blir lurad i din taktvätt. Kolla också vilka typer av försäkringar som dom har, helst ska dom ha en fullvärdig ansvarsförsäkring.