Tips för ett snyggare badrum

En badrumsrenovering är ett projekt som ofta tar ganska lång tid. Om man dessutom har bestämt sig för att göra det mesta av jobbet själv, kan man räkna med att det tar ännu längre tid (och energi). Att göra det själv är givetvis det mest ekonomiska valet, samtidigt som det både kan vara lärorikt och roligt. Bäst är det kanske om man gör projektet tillsammans med någon man tycker om.

När det kommer till att planera hur badrummet ska se ut finns det en del tips som kan vara bra att förhålla sig. Här delar vi med oss av råd som de flesta inredningsexperter skulle skriva under på.

Förhasta dig inte i planeringen

Innan du börjar fundera på det rent stilistiska, bör du noga gå igenom det praktiska. Ska du göra en omfattande badrumsrenovering kommer du säkerligen att behöva dra el och rör, installera ny belysning och flytta på – eller sätta in nya – fasta installationer (så som toalett eller badkar till exempel).

Besluten man tar under det här skedet är svåra (eller dyra) att ångra efteråt och bör inte anpassas efter stilistiska preferenser. Snarare bör en gedigen grundplan göras upp, innan du förälskar dig i ett skåp eller en hylla genom badrumsrenovering stockholm. Det estetiska behöver anpassas efter det funktionella i inledningsskedet av planeringen inför en badrumsrenovering – inte tvärtom.

Blanda fast och lös förvaring

Att hitta en bra balans i förvaringen är onekligen svårt i ett badrum. De flesta av oss har många prylar – både lite större och lite mindre – som behöver ha sina designerade platser. Vidare bör inte sladdar till diverse maskiner för badrumsrenovering stockholm som man kan trassla sig i varandra, eller kanske ens synas.

En lösning som många förordar är att skapa en blandning mellan fast förvaring och lös förvaring. Fast förvaring kan till exempel vara en stilren hylla med vitt som monteras på väggen, eller ett högt och smalt badrumsskåp under badrumsrenovering – stockholm med spegel som placeras i ett hörn. På dessa hyllor eller skåp kan det senare stå snygga boxar, korgar eller lådor i varierande storlekar. Artiklar som nagelsaxar eller rakhyvlar vill du säkerligen förvara i mindre lådor, så att de hittas snabbt och så att du slipper rota runt. Det här är väldigt enkelt att anpassa efter ens behov.

Stilråd

  • Använd färger. Matcha gärna kakelplattor med badkar eller badrumsmöbler.
  • Använd mönster. Var inte rädd för att skapa ett genomgående mönster och färgtema.
  • Se potentialen. Underskatta inte potentialen som finns i ditt badrum.

Lycka till med din badrumsrenovering!